Fontänbubbel

Prylarna och entropin

Samlar du på prylar? Eller minimerar du antalet prylar i ditt liv? I dagens Fontänbubbel pratar vi om vårt förhållande till materiella saker runt oss. För visst kan det kännas som om prylarna letar upp dig? Att de väntar på dig vid köksbordet på morgonen? Hur förhåller vi oss som vuxna till en barndom präglad av föräldrar vars motto är ”kan vara bra att ha?” Dessutom kastar vi oss ut i fysikens värld genom att lansera en teori om prylsamlande som en konkret bild av entropi. För till syvende och sist kanske vi förstör världen genom vårt behov av materiella ting.

Omvärldskollen återvänder och tar med oss på en resa från Hong Kong till koncentrationslägren vid mexikanska gränsen och slutar vid Rio Grande, där kanske allting tar slut just nu.

Personligt, humoristiskt och nära – Fontänbubbel är dina röster i vardagen!

En kommentar

  1. Jag samlar bla på stenar i olika storlek och form. Har dessutom ädelstenar. Jo visst sorterar ut mina stenar ibland. Så när jag är ute och går ser jag fina stenar. Jag säger till mig själv. -Behöver du verkligen den stenen? Du har ju så många innan. Det är inte alltid jag lyckas att stå emot frestelsen. När jag hamnade på Stället Fortet förra sommaren som ligger vid havet fick jag spel för det var nämligen en stenstrand. Där fastnade jag i flera timmar. Tog jag med några stenar då? Jup! Det blev några kilo. Hupp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RSS
Facebook
Lunds Fontänhus
E-post